tiistai 10. toukokuuta 2011

Omat nuket Kansalaisopiston kaudella 2010-2011


Hän on n 30 senttinen Sveitsinnukketyttö, jolla on hiukan korkea otsa. Kasvoissa on muovinen maski nukketrikoon alla, josta olisi varmaan pitänyt ensin leikata otsasta osa pois. Valmis peruukki, samoin kengät ja sukatkin on ostetut. Nukke tehty Tildat, mollat ja muut pehmot-kurssilla.



Vauvanuket-kurssilla tehty Reborn- tai oikeammin Newborn-baby. Näillähän on valmiit osat, mun nukeillani myös vartalo kuului pakettiin. Peruukki ostettu. Neuletakin olen neulonut, tosin toiselle vauva-nukelle. Osat puhdistetaan, maalataan ja suihkelakataan. Ranskalaista manikyyriä en tehnyt, koska en pidä siitä, ainakaan vauvoilla. Mutta kynnet on kyllä lakattu, samoin huulet, ihan pensselillä. Vartalo on tasapainoitettu eli käsiin, jalkoihin, pääähän ja vartaloon on laitettu hiekkaa painoksi. Tulevan pikkuäidin mieliksi vähensin painoja;vinyyliosat painavat n 500g. Nämä valmiit vauvat painavat 1200g ja 1800g.


 Tämän nuken aihion ostin Kankaanpään opiston kurssilla Nukketohtorilta, mutta nyt vasta tein sen. Tämän peruukin halusi Vilja, kun yhdessä kävimme ostamassa peruukkeja Posliini- ja Nukkeportaasta. Minusta se ei sopinut vauvalle, koska oli vaaleampikin kuin iho, niinpä kiskoin sen liimauksista. Nyt on sitten ison tytön peruukki, pitää löytää myös ison tytön aihio!  Aion ostaa tälle samanlaisen peruukin kuin tuolla toisellakin. Nämä vauvat ovat vielä nimettömiä, koska he tulevat muuttamaan pikkuäideille kesällä, kunhan saavat vähän enemmän vaatteita.




  Hän on Paperimassanukkekurssin satoa. Nukketaiteilija Sirpa Ala-Loukon muotoilema Alisa. Hänellä samoin kuin alapuolella olevalla Viljo-Otsolla on ompelemani peruukit. Kenkiä en ehtinyt saada valmiiksi asti, kummallekaan. Alisa-Viljalla on lapsi-Viljalle ostamastani, mutta tekemättä jääneestä liivihamekankaasta liivihame; seisomatuen päällystin samalla vakosametilla. (Tätä samettia on myös nukkekotikurssin sohvakalusto.)


Tämä kiukkuinen poika sai asukseen samettitrikoisen haalarin ja valekauluksen.
Paperimassanuket hiotaan, maalataan ja vahataan. Vartalot ommellaan lakanakankaasta ja täytetään trasselilla.


Posliininukkekurssilla tein kaksi Hilda-vauvaa, jollaisen tein myös viime vuonna ja teen ensivuonnakin, jos Luoja suo. Teen näitä kummityttärille; omalle tyttärelleni on näistä toinen. Näiden kasvot on ihan täydellisen kauniit. Nämä ovat antiikkinuken kopioita. Posliiniset pää ja kädet maalataan ja poltetaan ja maalataan ja vielä pari kertaa maalataan ja aina välillä poltetaan. Silmät on lasiset. Mekot on samettitrikoota; mutta saavat kauniimmat mekot... Peruukit on ommeltu mohairnauhasta.



Hatut on nelikerroksiset. Kovike, vatiini, vuori ja päällinen. Koristeina pitsejä ja nauhoja ja nauhoista ommeltuja ruusuja.



Enemmänkin voisi koristeita olla.


Tämä Pupu, sen pikkuveli ja vaaleanpunainen hiirineito (laitan niistä kuvan myöhemmin, jäivät kuvaamatta, kun muuttivat Hattulaan) on tehty Tildat yms-kurssilla



Kuten myös nämä uusimmasta norjankielisestä Tilda-kirjan ohjeen mukaan tehdyt Tilda-enkelit. Näihin ihastuin sattuneesta syystä heti, kun mallikappaleet Kaarakassa näin.


3 kommenttia:

 1. Paljon oletkin ehtinyt! Nättejä ovat! :)

  Olet muuten lukijana vanhassa blogissani, jota en ole enää päivittämä.
  Nuukeihin yms. liittyvä blogi on osoitteessa
  http://nukkemaailma.blogspot.com

  Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 2. Siis en ole enää päivittämässä tuota vanhaa blogiani. Klikkasin liian äkkiä, enkä huomannut kirjoitusvirhettä!

  Pääblogini on
  http://arjenaarteita.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis on tuo Alisa ja mekko on upea.

  VastaaPoista