maanantai 14. toukokuuta 2012

Seinäjoen Kansalaisopiston nukkevitriini 2012

Vitriinissä kaudella 2011-2012 tehdyt posliininuket, Marttanukke ja Sirpan nuket, jotka ovat paperimassanukkeja tai siis päät ja osan kädet ja jalat, Sveitsin nukke , muotoilukurssin satoa ja nalleja ja pari Tildaa.
Kuvia voi klikata suuremmiksi! Kaikki nuket ovat oppilaiden valmistamia!     Ylähyllyllä posliininuket vasemmalla kauniine vaatteineen.


                                                    


Hän on Hilda, posliininukke 1920-luvulta.
Teen näitä kummityttärilleni. Tämä on kesällä 40v-synttäreitään viettävälle Minnalle ;)
Toisen Hildani rintalastan rikoin viimeisellä kurssikerralla :( 
Onneksi seuraaviin syntymäpäiviin on vielä aikaa. Muutama muukin Hilda on vielä tehtävä.


                                        Pieniä posliininukkeja. 
Posliininukke goottityyliin. Olimme kurssilla hyvin iloisia uudesta kurssilaisesta; nuoresta opiskelijagootti?tytöstä ;)
                         Kaksi Onkipoikaa pyhävaatteissaan.


Edessä omat nukkeni: Ansa (lainavaatteissa), jonka alkuperää en tiedä ja hollantilaisen Beatrix. Takana opettajan muotoilemia taidenukkeja, mutta opppilaiden valmistamia. Oikealla Sveitsinnukke, (opettaja Katri Jokinen)Ylähyllyllä oikealla S A-L:n keiju, kaksi Sirpan muotoilemaa vauvanukkea ja Marttanukke Maria.
Kaikki nämä nuket on olleet valkoisia, hiottu ja maalattu; posliininuket poltettu moneen kertaan. Peruukit on tehty mohairvuohen villanauhasta. Vaatteet ja kengät tehty osittain vanhojen mallien mukaan.
Alahyllyllä vain yhden n viidestätoista kurssilaisesta nallet! Kaksi vasemman puoleista mohairkarvanallea olivat puolivalmiina monta vuotta; Viskoosinalle tehty pikkulasta varten turvasilmineen ja vanuineen. Antiikkinallet täytetty puulastulla. 
Edessä kaksi Tildatonttua; opetettajana Katri Jokinen, kuten Antiikkinallekurssillakin.Muotoilukurssi oli ensimmäistä kertaa; toivottavasti ei viimeistä, jotta minäkin ehtisin mukaan! Ihana neito ja Peikkopoika ovat kurssilla syntyneet.


                                 Mukava pariskunta vai sisarukset!


                 Tämä romanttinen neitonen on tekijänsä näköinen ;)Lienee tekijänsä tulevaisuuden kuva? Näkyy Eparikin ilmestyvän vielä viidenkymmenen vuoden päästä ;)


Seuraavaksi esittäytyvät opiston talvikauden posliininukkeryhmän nuket Nurmon kirjastossa toukokuun ajan!

1 kommentti: