sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kansalaisopistossa tehdyt nuket 2008-09

Tämä Sveitsinnukke-vauva on kuvattu Opiston vitriinissä. Hänen allaan on virkkaamani peite, muuten vaatteet on ostetut; aina tulee kiire vaatettaa nuket ennen näyttelyä.

Tämä massapää- ja jäseninen on Suomen nukkeyhdistyksen 20v-juhlavuodennukke, jonka on muotoillut nukketaiteilija Sirpa Ala-Louko. Nukkeja valmistettiin vain 50, minun nukkeni on numero 46. Opiston nukkekurssilla sain Sirpan opastuksella tehdä nukkeni. Hiukset halusin laittaa vähän eri tavalla kuin mallinukella. Mekkokangas on myös Sirpalta, helman ja kauluksen organza Heleenalta. Kengät on myös omatekemäni, hiukan virheelliset! Hänellä on kainalossaan tekemäni Nasu.

Tässä kaikki muut viime kautena tekemäni nuket paitsi tuo Sveitsinnukke.
Hän on Marttanukke Pikku-Sisko.

Posliininukkekurssilla olen maalannut ja puettanut nämä ihanaiset pikkunuket. Ensimmäisenä ns taiteilijanukke, Nuken muotoilijaa en tiedä, tätä saa myös suurempana. Oikeastaan tämä on vauva, mutten malttanut leikata hänen kaunista punaista tukkaansa, niinpä hänestä tuli pikkutyttö. Hän on 20 cm pitkä. Virkkasin hänelle mekon ja tossut ohuesta puuvillalangasta.Hattu on myös tehty kurssilla.
Hän on alkuperältään 20-luvulta oleva Lemmikki, 11 cm. Hänen mekkonsa on vanhasta nenäliinasta tekemäni.Hänkin on 20-luvulta oleva antiikkinuken uusinto, Elsbeth. Hän on 20 cm pitkä.

1 kommentti:

  1. Oih, kauniita nukkeja. Ja hyvin puettuja. Kiva että yhdellä on Nasu lelukin.

    VastaaPoista