perjantai 29. huhtikuuta 2011

Sveitsinnuket, mollat ja muut pehmot

Meillä oli Kansalaisopistossa tänä talvena Tildat, mollat ja muut pehmolelut-kurssi, jolla oli mukana myös tilkkutyön tekijöitä; opettaja on sama.


Vasemmalla on Sveitsinnukke, toiset kaksi Mollamaijoja

                                           
                              Lisää Mollia


                   Nämä kaikki ovat Sveitsinnukkeja

 

                             Ja Mollia 

 

Pupuja ja Hiirineitonen
           
                                                 
                                             Antiikkinalle


Tarjoilijanuket karkkeineen ja suklaamunineen

Kun menimme näyttelyn päättyessä hakemaan nukkejamme, toisen nuken tekijä näki aikuisen miehen itseteossa: hän hivutti lasiluukkua auki ja hivutti sieltä munia käteensä, jonka heti pisti selkänsä taakse! Hän sai kyllä nuhteet omistajalta!


Tilda-enkeleitä


Erilaisia ja -mallisia Tildoja


Nämä ovat uusia Tilda-enkeileitä.



Seuraavalla kerralla esittelen tekemiäni nukkeja ja pehmoja




keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Opiston kevätnäyttely-nuket


     Monella eri kurssilla oli ahkeroitu nukkeja, nalleja ja muita pehmoeläimiä


Nämä ovat paperimassanukkeja: päät, kädet ja jalat on hiottu, maalattu ja vahattu. Vartalot on ommeltu lakanakankaasta, hiukset mohairvuohen karvanauhasta. Vaatteet on ommeltu puuvillakankaista ja koristeltu. Kengät ovat myös itsetehdyt, nahasta ommellen ja liimaten. Näistä nukeista neljä on opettajamme Nukketaiteilija Sirpa Ala-Loukon muotoilemia ja kaksi punahuulista perinteisiä Marttanukkejen uusinto-nukkeja.


             Nämäkin ihanat lapsoset ovat Sirpan malleja.


 
                       Tämä reipas nuorimies on Martta-Poika


Posliininuket ovat antiikkinukkien uusintoja ihan pienintä lukuunottamatta. Isoimmat ovat Kathryn-nukkeja. Kathryn on 55 cm kangasvartaloinen nukke. Tuolissa ja sinimekkoiset nuket ovat Hildoja. Pikkutuoleissa Elsbeth ja taiteilijanukkevauvoja.


Näin ihana, kaunis Hilda-nuken vaatetus on tehty muutamasta vanhasta nenäliinasta! Myös alushaalari! Kaikilla kuudella isommalla nukella on samanmalliset hatut; koristelut on tehty omien tarvikkeiden, harrastuksen, mieltymysten ja ajan sallimissa puitteissa.


Tämä Kathryn esittelee kaunista mekkomallia ja kaunista hattuaan. Silkki on erittäin haastavaa ommeltavaa, mutta näin kauniita vaatteita kurssikaverit saivat aikaan!

Mun tavarani ovat aina siellä "hyvässä tallessa". Mutta nyt on Espanjan kankaat löytyneet ja mun kaksi Hildaani odottavat uusia mekkojaan...


Hyvissä ajoin ennen joulua Opistolla oli myös Enkeli- ja tonttukurssi, jonne minäkin varasin paikan. Mutta mun mummattamiskeikka osui juuri tähän viikonloppuun; ja peruuntui vasta, kun olin antanut kurssipaikkani jonossa olevalle. Olisin kyllä päässyt opettajan luvalla, mutten sitten kuitenkaan mennyt.


    Veikeitä tonttuja ja enkeleitä olikin syntynyt moneen kotiin!


Tälläiset pikkutontut olen tehnyt tyttärelleni (Seitsemäs postaus)

Muista kangasnukeista ja pehmoleluista enemmän seuraavalla kerralla...